Poza mea 3.png
Mă numesc IOANA de pe EZOTV sau SERENA DE PE ASTROSFAT, PITYA, DE PE VIVERSUM, TEL MEU 0743809698, sunt absolventă de filologie, m-am specializat in tarotologie, astrologie, numerologie, chiromantie, lucrez pe EZOTV, am lucrat si pe Astrosfat care din pacate s-a desfiintat îmi plac oamenii inteligenţi, buni, veseli, cinstiti, muncitori si ambiţioşi. Pot fi o prietenă foarte loială, iubesc aproape toate animalele, exceptie fac tîrîtoarele, gândacii de bucătărie si puricii care chinuie animalele. Nu-mi plac trădătorii, mincinoşii, leneşii, chiulangii, oamenii posaci, interiorizaţi, necinstiţi, agresivi, alcoolici, vicioşi si murdari, şefii aroganţi şi agresivi, bârfele si răutăţile. Imi place să mă culc târziu si să mă scol târziu, îmi place mult marea si filmele de ficţiune, îmi place muzica de toate genurile dar sa fie bună, îmi plac dulciurile si laptele dar nu abuzez, îmi place să stau la soare (pentru că sunt Leoaică), am un fiu pe care îl iubesc foarte mult si eu zic că-l coordonez pe ei dar de fapt, e invers. Am prietene, foarte bune, la care ţin foarte mult: Aurelia, Mia, Marinela, Luminiţa, Carmen Perju, Vali Pendefunda, Xenia Patras, Genoveva MohilItchi, Carmen Stadoleanu. Îmi place să experimentez lucruri noi, pozitive, sa învăţ lucruri moderne si sunt foarte tanără în spirit.
Stiinţele oculte le-am descoperit, evident, în bibliotecă si au fost pentru mine o revelaţie foarte placută. Foarte repede am facut o pasiune pentru ele si mai apoi, m-am specializat mai ales in tarot, chiromanţie si numerologie, divinaţia în tarot devenind a doua mea profesie.
Am deja o clientelă în oraşul în care locuiesc si altă clientelă pe un site pe care l-am descoperit, nu de mult, esotv.ro

CEI INTERESATI SE POT ADRESA, LOCO (Iasi) SAU PRIN MAIL, (tarot_ioana@yahoo.com). CREDEŢI-MĂ VEŢI FI UIMIŢI DE CLARVIZIUNILE PE CARE LE POT DA ACESTE MIJLOACE DE DIVINAŢIE
PACE, LUMINĂ SI ADEVĂR!
ASCENDENT


HoroscopAscendent
INGER.png
TAROT

TAROT

TAROTUL este cheia visurilor, a problemelor personale, a succesului. În el stă nu numai viitorul nostru, ci mai mult decât atât: istoria spirituală a umanităţii.
Gilbert Durand are ca piatră de temelie pentru opera sa, sinteza celor patru simboluri din Tarot: cupele, spadele, monedele şi bâtele.
Tarotul semnifică imagini, sistem de divinaţie, cale iniţiatică şi mai ales, subconştientul nostru. În Tarot se regăseşte orice vis omenesc, orice a cautat vreodată fiinţa umană, în efemera sa licărire pe acest pământ, de la dorinţa de sănatate, forţă fizică şi materială, la aspiraţia spre o acută inteligenţă, continuând cu dorinţa nestăpănită de a iubi şi a fi iubit şi până la înfrigurata cercetare, căutare si ispitire a cerului, în fierbinţile luminozităţi ale absolutului în care se odihneşte.
Plin de mistere, profesor înţelept, ghid al sufletului în neostoita sa căutare a absolutului, prieten jucauş, Tarotul ramâne cea mai autentică şansa pentru cei care doresc să atingă aici, pe pământ, o conştiinţă integrală.
În privinţa originii, nimeni nu s-a hazardat până acum, să spună ca o ştie cu precizie. Unii vorbesc de Eliphas Levi, alţii de ilustrul magician egiptean Hermes Trismegistul, alţii de o origine hindusă şi furat de ţigani sau că a fost reactualizat de ordinul templierilor.
Originea Tarotului, până la urmă, rămâne necunoscută. Asemănările evidente dintre simbolurile sale şi elementele religioase ori mitologice din toate culturile lumii se datoresc, mai ales, fondului arhetipal comun tuturor acestora. Până la urmă, s-a ajuns la concluzia că, cartomanţia este o artă divinatorie post-creştină şi tipic occidentală.
Cel mai vechi set de tarot se înregistrează în Italia, la sfârşitul secolului al XIV-lea, evoluează apoi, cu mare rapiditate în Franţa, Germanai şi Spania unde divine din ce în ce mai popular. Se crede ca arcanele majore reprezinta destinul omenesc si de aceea practicarea tarotului este considerată o artă, divinatorie.
Primul mare specialist recunoscut în această artă a fost Jean Francois Alliette alias Etteilla (1739-1791), care a satbilit regulile de folosire, metodele de lucru, interpretarea de amănunt sau de ansamblu.
Tarotul evoluează, în popularitate, din ce în ce mai mult de-a lungul timpului ajungând ca în secolul XIX să fie practicat de toţi ocultiştii cunoscuţi în epocă.
Structura Tarotului înglobează două seturi de cărţi: Marile Arcane (22) şi Micile Arcane (56) pe patru serii: cupe, monede, spade, bâte.
Arcanele minore conţin seturi de 14 cărţi care se împart în 10 cărţi de la unu (as)până la 10 şi 4 cărţi de curte, Rege, Regina, Cavaler, Valet.
Divinaţia cu marile arcane se recomandă în probleme f. grave, sufleteşti. Acest lucru îl fac maeştri tarotului, ceilalţi e bine să folosească ambele arcane concomitent. Cel care doreşte să ajungă la ştiinţa ocultă, la puterea ascunsă, are căi dificile de urmat şi dacă nu are anumite calităti native şi intuiţie, mai ales, nu are cum să facă o divinaţie de calitate sau mai rău, poate greşi şi poate face rău fără să vrea.
De asemenea, cel care se hotărăste să practice arta divinatorie trebuie să cunoască mai întâi domeniul teoretic al ştiintelor oculte multiple: kabala, numerologie, filosofie medievală şi renascentistă, simbolistică, antropologie, să dovedească o imaginaţie şi intuiţie bogată şi asociativă extrem de diversă. Este recomandată folosirea a mai multor tipuri de tarot realizate într-o diversitate de imagini. Astfel devii din ce în ce mai bogat în această artă mirifică. E periculos să te apuci de divinaţie dacă nu ai o etică bine definită a profesiei, un echilibru pozitiv sa ştii să te ecranezi împotriva expunerii la energiile malefice care pot interveni la un momenta dat. Mare atenţie!!!!
Pentru cei care doresc să se familiarizeze cu aceasta artă divinatorie voi inţia o serie de lecţii teoretice si practice cât mai concrete si pe întelesul tuturor.
Vom începe cu arcanele mici: Bâte(putere), Spade, (inteligenţa, faimă), Monede (bogăţie bani), Cupe (iubire).

- 40 arcane minore: 4 serii a cate 14 carti fiecare dupa elementele distincte: bate, spade, cupe, monede. Diferenta fata de pachetele obisnuite de carti de joc consta in intercalarea intre valet si dama (regina) a cartii intitulate "cavaler". Figurile sunt extrase din legendele cavaleresti medievale.
16 CARTI DE CURTE - Regele, Regina, Cavalerul, Valetul
REGII si REGINELE reprezinta de obicei oameni cu trasaturile fizice sau psihice descrise de cartea respectiva.
REGE si REGINA MONEDE - persoana matura sau batrana, cu ochi caprui, verzi sau negri, cu par castaniu, negru sau carunt, nativa in zodie de pamant: Taur, Fecioara, Capricorn.
REGE si REGINA SPADE - persoana foarte tanar cu ochi albastri, cu par deschis la culoare, nativa in zodie de aer: Gemeni, Balanta, Varsator.
REGE si REGINA CUPE - persoana matura, adulta, cu ochi albastri, verzi, nativa in zodie de apa: Rac. Scorpion, Pesti
REGE si REGINA BATE - persoana tanara, cu par rosu sau deschis la culoare, nativa in zodie de foc: Berbec, Leu, Sagetator.
CAVALERII reprezinta stari de spirit.
CAVALERUL DE MONEDE - stare de siguranta, incredere, stabilitate.
CAVALERUL DE SPADE - stare de nervozitate, iriare, stress.
CAVALERUL DE CUPE - stare de liniste, emotivitate, sensibilitate, afectivitate.
CAVALERUL DE BATE - stare de agitatie, oboseala.
VALETII reprezinta sanse venite din exterior.
4 ASI - reprezinta sanse venite din interior.

BATELE
FIZIC
TREFLA
FOC
VARA
TINERETEA
SUD

BATELE - descriu latura fizica a vietii, fiind echivalentul elementului foc din astrologie si a elementului trefla din cartomantie. Temporal simbolizeaza vara, tineretea, punctul cardinal caracteristic: sudul.
BATELE
AS DE BATE – Arcana activ pozit. Entuziasm, realizare, progres, actiune, nou inceput, ameliorare, sansa, depasirea piedicilor, pricepere, personalitate, energie. Asul de bate simbolizeaza caldura reletiei cu partenerul, plina de vitalitate si trairi intensive, precum si sansa de a ajunge la o relatie cinstita, umana sau de a aduce lumina si caldura intr-o legatura existenta.
II DE BATE – Arcana pasiv pozitiv. indiferenta, raceala, dezinteres, lene, actiuni neterminate, jumatati de masura. – Indif REL.PERS. - sentimentele noastre sunt palide. Pericolul care zace aici este ca legatura sa moara ca urmare a racirii totale.
III DE BATE – Arcana activ, pozit Perspective, promisiuni, optimism, sperante si siguranta, incredere, durabilitatea actiunilor, incredere, inseamna ca am realizat o baza comuna solida, de unde putem sa privim cu incredere spre viitor,legaturile de lunga durata.
IV DE BATE – Arcana activa, pozitiva. Siguranta, incredere, pace, liniste, vacanta, calm, distractii, placere, bucurii, protectie, sprijin, beneficii, succes, progres, contacte cu familia. cartea semnifica o mutare, si un nou inceput.
PROFESIE – IV B- Sarcini profesionale placute, conditii de munca asigurate pe lunga durata si cu mari perspective, puternica motivatie, , incat rezolvarea sarcinilor devine o adevarata placere,sau desprinderea dintr-o relatie de munca, care ne-a conferit pana acum siguranta, pentru a apuca pe noi drumuri, cu incredere si fara griji.
REL.PERS – IV B- perioade insorite, siguranta rel.sunt deschise, amabile,cu afectiune,noi contacte, ne bucuram liberi,fara grija
V DE BATE – Arcana activ neg. Agitatie, eforturi, incercari, piedici, cearta, conflict, competitie, examen, confruntari, provocari,lupte spirite incinse, manie, zbucium, stress.
PROFESIE- arata ca ne aflam in fata unei provocari, careia trebuie sa-i facem fata si care desi ne cere un mare efort, nu ne depaseste totusi posibilitatile,o sarcina care ne surprinde,, problema din domeniul interuman, pentru a carei rezolvare este necesar sa ne dovedim abilitatea.
REL PERS - 5 de bate leg agitata,tensionata, dispute purtate cu intense. Poate fi vorba despre o etapa im care ne incaieram cu partenerul, poate semnifica si faptul, ca relatia noastra traieste ca urmare a caldurii degajate de frecusuri si ca e o intrecere fara sfarsit.
VI DE BATE – Arcana activa, pozitiva. Succes, recunoasterea meritelor, recompense, laude, stima publica, cresterea prestigiului, atingerea scopurilor, vesti bune, avansare, progres, scrisori sau telefoane importante.
PROFESIE - 6 de bate - succes si recunoastere, prestatiile ne sunt onorate, ca a meritat sa depunem eforturi, ca suntem intr-o perioada norocoasa, succesul in examen trecut cu brio, il prezinta pe invingatorul in alegeri, numirea intr-o functie interesanta si fireste, avansare.
REL.PERSONALE - 6 B- succes si arata ca ne asteapta o experienta importanta si norocoasa, inceputul unei relatii minunate, sau casatoria, intr-o relatie existenta. 6 de bate inseamna vesti bune, primirea unei scrisori imbucuratoare sau a unui telefon asteptat.
VII DE BATE – Arcana activa negativa. Competitie, cearta, conflict, confruntari, concurenta, ridicare deasupra rivalilor, reusita, superioritate, drum spre succes, examene, concursuri, atacuri, obstacole.
PROFESIE- 7 de bate inseamna ca facem afaceri pe o piata caracterizata de o concurenta acerba sau ca ne straduim sa obtinem un loc de munca pentru care exista un mare numar de pretendenti. atacuri la adresa noastra in activitatea profesionala , treb aparate optiunile. pe acei invidiosi, care vor sa ne dea la o parte din post. 7 de bate sansele de a depasi pericolul efect neplacut, daca ramanem vigilenti .
REL PERSONALE- 7 de bate - relatia cu partenerul este amenintata. un conflict in care suntem implicati direct, ne infatiseaza pe un al treilea, care conduce la punerea in dificultate a legaturii.,semnifica si ca, in stradaniile si cautarile ns. ne ciocnim de rivali invidiosi.trecerea fara urmari prin aceasta experienta, treb sa luam lua amenintarea in serios si o vom intampina intr-un mod inteligent.
VIII DE BATE – Arcana activa pozitiva. Vesti noi, actiuni in desfasurare, reusite incomplete, succes partial, progres, asteptare, perspective promitatoare, legaturi noi, corespondenta bogata, diversitate.
PROFESIONAL-,8 de bate- intentiile, asteptarile , temerile noastre, legate de problema aflata in discutie, vor avea loc in curand, ca un proces evolutiv a inceput inca de multa vreme si se accelereaza in mod neasteptat, 8 de bate prezinta adesea succesul surprinzator.
REL.PERSONALE- 8 de bate indica o accelerare si aparitia unor vibratii noi. o noua legatura intr-un viitor apropiat,si un mesager al unor evolutii fericite in cadrul unei relatii existente.daca celelalte carti sunt rele indica ca in aer plutesc evenimente neplacute.
IX DE BATE – Rezerve, teama de a nu gresi, opozitii, conflicte, inhibitii, complexe, piedici, atitudine defensiva, izolare, inchistare, rigiditate, neincredere.
PROFESIE- 9 de bate e rezistenta interioara, ne opunem anumitor innoiri, indatoriri in profesie,putem fi amenintati de sefi, colegi , parteneri de afaceri si, ca resimtim profesia ca pe o amenintare treb, sa ne infrangem temerile, si sa trecem de obstacol.
REL.PERSONALE- 9 B- frica de a nu fi raniti,cum am mai fost.Avem o platosa de aparare exista de pericolul de a ne incrancena, de a ne posomori sau de a ne insingura interior, de fapt nu e un pericol real e numai frica de a nu fi iar dezamagiti
X DE BATE – Arcana activa negativa. Supraestimarea fortelor, apasare, oboseala, sarcini dificile, lipsa de intelegere sau de ajutor, suprasolicitare, munca exagerata, raspunderi care te depasesc.Stres legat de o rel instabila
PROFESIE - X B- stresul, suprasolicitarea sau raspunderi care ne depasesc la serviciu., dat. unei avansari, si nu-i putem face fata.treb. sa ne mobilizam, ptr.a ne putea adapta. neplacerea efectuarii unei corvezi, cautarea unui loc de munca sau emotiile din pragul unui examen .
REL PERSONALE- 10 de bate indica o profunda stare de apasare. Poate arata ca suntem singuri, ca nu avem nici o legatura stabila si ca nici nu vedem nici o solutie pentru a scapa de singuratate.trebuie sa fim atenti a nu renunta la tot, ca urmare a descurajarii.
VALET DE BATE – Arcana activa, pozitiva. Ocazii bune, aventura, escapade, riscuri asumate, propuneri, reusite trecatoare sau minore, vesti, invitatii, distractii, superficialitate, perspective noi. Zile bune: cele de miercuri
PROFESIONAL- valetul de bate inseamna ca ne sunt inaintate propuneri si ni se ofera ocazii bune, care ne incanta, o problema, care ne solicita total, sau de a prelua un nou post, de a fi trimis intr-o delegatie., poate fi o viitoare avansare.Daca e dif. avem reusita |
REL.PERSONALE-V.B, are deseori rolul unei invitatii la o aventura. Aici apare atractia exercitata de o relatie noua si incitanta, precum si, cateodata, tentatia reprezentata de o aventura ce depaseste limitele uzuale.
CAVALER DE BATE – Arcana activa, dificila. Nerabdare, agitatie, impulsivitate, conflict, razbunare, entuziasm, pasiune, zel, exagerare, iesiri temperamentale, efervescenta, viteza, activitate, energie.
PROFESIE – C.B suntem plini de nerabdare si ca e greu sa asteptam. Indeplinim sarcinile cu mult entuziasm, insa actionam in salturi, nu prezentam rezistenta si ne pierdem interesul deja de la cele mai mici obstacole intalnite si iesiri temperamentale la locul de munca.
REL.PERSONALE- C.B- pasiune puternica dar si disputele temperamentale. Acestea pot duce foarte usor la exagerari. Acolo unde aceste energii sunt insa canalizate spre actiuni comune, dezvoltam o forta pretioasa.
REGINA DE BATE – Atitudine pozitiva, disponibilitate, vitalitate, incredere, fire deschisa, abordabila, autonomie.
PROFESIE - regina de bate reprezinta autonomie si raspundere, suntem abordabili sa preluam insarcinari mai importante pentru ca sa le executam cu incredere,disponibilitatea noastra de a ne maturiza pentru a fi capabili sa facem fata acestor insarcinari.
REL.PERSONALE- regina de bate simbolizeaza perioada de dezvoltare tot mai pronuntata si a pregatirii terenului in vederea unor noi experiente, firea deschisa, abordabila si care se entuziasmeaza usor,realizarea unor contacte noi dar si o inviorare considerabila a legaturilor existente, devenim „maturi" in rel. noastre si ca putem da replica unor parteneri, care pana acum ne-au fost „superiori".
REGE DE BATE –. Spirit intreprinzator, munca, siguranta, evol, evidentiere, personalitate puternica, angajament, perspective promitatoare.
REL PERSONAL- R.B.- caldura, marinimie,cinste, vitalitate, ii place sa rasfete si e mandru de relatia lui
CUPELE
SENTIMENTE
CUPA
APA
VARA,TOAMNA
MATURITATE
VEST

CUPELE
Asul de cupe- semnificA o mare sansa,a, inainte de toate, experienta marii iubiri. Sansa care ni se ofera se extinde de la sentimental de dragostea fulgeratoare pana la forma cea mai profunda a fericirii rodite din iubirea matura si la certitudinea plina de incredere a ocrotirii si cuprinderii in sufletul celuilalt.
In viata profesionala Cartea de tarot Asul de cupe ca ne aflam pe drumul cel bun , ne poate conduce spre adevarata noastra menire.
In domeniul relatiilor personale
In sfera relatiilor noastre personate, Cartea de tarot Asul de cupe semnifica, inainte de toate, experienta marii iubiri. Sansa care ni se ofera se extinde de la sentimental de dragostea fulgeratoare pana la forma cea mai profunda a fericirii rodite din iubirea matura si la certitudinea plina de incredere a ocrotirii si cuprinderii in sufletul celuilalt.

4. Descriere generala - cartea de tarot 2 de cupe din cartile de tarot cupe
Cartea de tarot 2 de cupe simbolizeaza o intalnire plina de dragoste. Prin aceasta, poate constitui atat mesagerul care anunta o noua si simpatica cunostinta, cat si expresie a impacarii si raporturilor tandre in cadrul unei legaturi existente. Principalul accent al cartii se regaseste, fara indoiala in sfera relatiilor personale, unde semnifica o dragoste la prima vedere, o revedere fericita sau inceputul unei noi si afectuoase relatii sau prietenii. Ea poate insemna insa si faptul ca, in calatorie, in diverse actiuni profesionale sau alte domenii, suntem bineveniti din toata inirna si putem sa ne asteptam la o atitudine spontana de intampinare favorabila.
________________________________________
5. Profesie - cartea de tarot 2 de cupe din cartile de tarot cupe
Profesional acesta carte semnifica, pe de o parte, un mediu placut, o colaborare buna si o atmosfera de munca placuta. In cazurile in care este talmacita in legatura cu modificari in viata profesionala, ea mai inseamna si primirea cu bunavointa, simpatie si intelegere de catre noii colegi si sefi ierarhici. Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste diverse solicitari sau stabilirea unor noi relatii de afaceri, la fel, bineinteles, si pentru tratative si negocieri separate.
7. In domeniul relatiilor personale
In domeniul relatiilor noastre personale se regaseste insa fara nici o indoiala, centrul de greutate al acestei car|i.
Cartea de tarot 2 de cupe reprezinta fazele de indragostire, ale flirtului, si astfel, destul de des, o persoana noua, care irumpe subit in viata noastra.
Cartea de tarot 2 de cupe poate semnifica insa si un schimb afectuos in cadrul unei legaturi existente si, nu in ultimul rand, impacarea dupa o disputa sau perioade de certuri.
________________________________________
4. Descriere generala - cartea de tarot 3 de Cupe din cartile de tarot Cupe
Cartea de tarot 3 de Cupe este expresie a bucuriei, lipsei de griji si recunostintei. Cartea de tarot 3 de Cupe arata ca am realizat sau am primit cadou ceva frumos si valoros, drept pentru care suntem fericiti, multumiti. Cartea de tarot 3 de Cupe reflecta optimism si implinire, o serbare, o petrecere.
________________________________________
5. Profesie - cartea de tarot 3 de Cupe din cartile de tarot Cupe
In domeniul profesional Cartea de tarot 3 de Cupe inseamna, ca am obtinut ceva important si serbam cu recunostinta aceasta reusita. Poate fi vorba de examene promovate, de luarea in primire a unui loc de munca, de o avansare, de o majorare a salariului.
Cartea de tarot 3 de Cupe simbolizeaza si o atmosfera de lucru placuta precum si reuniuni distractive si antrenante in colectivul de munca.
________________________________________
6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot 3 de Cupe din cartile de tarot Cupe
Pe planul constiintei noastre Cartea de tarot 3 de Cupe inseamna ca traim, cu profunda bucurie si recunostinta, incheierea unei etape importante sau ne bucuram in urma dobandirii unei cunoasteri care ne produce placere.
Cartea de tarot 3 de Cupe poate constitui expresia unor perioade vesele, in care constientizam cu multumire depasirea unei crize care, desi ne-a pus la grea incercare, ne-a facut totodata sa si avansam in anumite privinte. Fireste, poate avea pur si simplu doar intelesul ca suntem recunoscatori pentru faptul ca ne putem bucura, in sanatate si tihna, de viata.
________________________________________
7. In domeniul relatiilor personale
In sfera relatiilor noastre personate Cartea de tarot 3 de Cupe indica adevarate perioade de varf, de daruire, in cadrul unei legaturi pline de tandrete si armonie.
4. Descriere generala - cartea de tarot 4 de Cupe din cartile de tarot Cupe
Starea de spirit pe care o exprima Cartea de tarot 4 de Cupe este cel mai potrivit exprimata prin imaginea suprasaturarii, senzatia de satietate.
Cartea de tarot 4 de Cupe evidentiaza nestatornicia sentimentelor noastre, care, dupa ce ne determina sa tanjim din tot sufletul dupa ceva, ne face apoi, in momentul implinirii dorintelor cu (prea multa) prisosinta, sa trecem in cealalta extrema, a respingerii, dezgustului si neplacerii. Indispozitia exprimata prin aceasta carte acopera un spectru larg: de la carteala, trecand prin apatie si pana la formele grave de manifestare ca cearta, indaratnicie si inacrire. In toate aceste cazuri, Cartea de tarot 4 de Cupe constituie un avertisment si totodata o invitatie, de a nu cadea, ca urmare a indispozitiei, intr-o apatie oarba, ratand astfel sanse reale.
________________________________________
5. Profesie - cartea de tarot 4 de Cupe din cartile de tarot Cupe
In planul vietii profesionale Cartea de tarot 4 de Cupe indica un nivel minim al motivarii noastre, cand incepe sa se manifeste proasta dispozitie, furie sau supararea.
Cartea de tarot 4 de Cupe poate reprezenta si apatia determinata de rutina, precum si aroganta pi ofensarea - ca urmare a unor critici sau neindeplinirea unor dorinte.
Cartea de tarot 4 de Cupe ar trebui sa fie considerate ca un indiciu pretios privind pericolul de a rata sanse reale, aflate la indemana.
________________________________________
6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot 4 de Cupe din cartile de tarot Cupe
In planul constiintei noastre Cartea de tarot 4 de Cupe exprima un spectru larg, pornind de la o stare de absenta spirituala, trecand prin trandavia apatica, pana la criza unei vieti neimplinite. In cazurile in care este vorba de formele mai usoare, de lene si dezinteres trecator, un nou elan va veni curand datorita unui impuls innoitor.
Insa, cand Cartea de tarot 4 de Cupe semnifica dezgustul de viata, ea trebuie interpretata ca o invitatie urgenta de a recunoaste si fructifica orice ocazie, care sa ne readuca, in tumultul vietii.
________________________________________
7. In domeniul relatiilor personale
In sfera relatiilor noastre personale Cartea de tarot 4 de Cupe semnifica „nori negri", daca nu chiar o atmosfera de-a dreptul otravita.
Cartea de tarot 4 de Cupe arata ca suntem fie orbiti de gelozie, fie raniti, si ca acum ne-am izolat, bosumflati, intr-un colt, refuzand sa vorbim cu celalalt, chiar ignorandu-1 intentionat. Este foarte posibil ca, prin aceasta atitudine, sa nu observam nici gesturile de impacare sau de bunavointa.
Cartea de tarot 4 de Cupe ne cere sa invingem apatia care ne-a cuprins si sa ne deschidem in fata gesturilo
4. Descriere generala - cartea de tarot 5 de Cupe din cartile de tarot Cupe
Cartea de tarot 5 de Cupe este cartea apasarii, durerii, doliului si melancoliei.
Cartea de tarot 5 de Cupe arata ca ceva, la care tineam foarte mult, s-a rupt.
Cartea de tarot 5 de Cupe arata si faptul ca nu suntem singuri in durerea noastra, ci putem conta pe sprijinul prietenilor. Acest aspect nu trebuie insa interpretat gresit, ca un indiciu, ca motivul durerii noastre ar fi doar aparent si ca putem spera intr-o revenire grabnica la sentimente mai vesele.
Destul de frecvent, Cartea de tarot 5 de Cupe este un indiciu cu privire la propria noastra nechibzuinta.
Cartea de tarot 5 de Cupe arata ca, totusi, exista o cale de iesire.
________________________________________
5. Profesie - cartea de tarot 5 de Cupe din cartile de tarot Cupe
In sfera profesionala Cartea de tarot 5 de Cupe simbolizeaza dezamagirea si durerea, in urma esuarii unui proiect.
Cartea de tarot 5 de Cupe poate insemna ca nu promovam un examen, ca ni se respinge solicitarea sau ca anumite afaceri, in care ne-am pus mari sperante, se finalizeaza cu pierderi.
Cartea de tarot 5 de Cupe ne cere sa cercetam de ce s-a ajuns la aceasta situatie, sa ne dam seama, in ce masura au fost determinante nechibzuinta, inconstienta sau indispozitia si supararea.
________________________________________
6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot 5 de Cupe din cartile de tarot Cupe
In planul constiintei, Cartea de tarot 5 de Cupe inseamna ca am trait experienta dezamagirii si durerii, ca acum suportam consecintele. Este posibil sa ajungem astfel la o conceptie mai matura si mai pragmatica asupra vietii, renuntand la anumite sperante naive si nerealiste. Sensul mai profund al cartii isi gaseste expresia in situatiile cand devenim constienti ca motivele dureroasei noastre experiente rezida in unele neglijente, neatentii sau chiar propria noastra descurajare, precum si atunci cand suferinta provocata de aceasta traire ne determina sa punem sub semnul intrebarii anumite atitudini anterioare si sa ajungem la concept de viata si atitudini noi.
________________________________________
7. In domeniul relatiilor personale
In domeniul relatiilor noastre personale Cartea de tarot 5 de Cupe semnifica, ca o legatura importanta a esuat sau am fost dezamagiti in urma unui contact de care ne-am legat mari sperante. Cand este vorba despre destramarea trista a unei legaturi bazate pe iubire si tandrete, ar trebui sa ne punem intrebarea, in ce a constat contributia noastra personala la acest esec. Posibilitatea de a invata din greseli in loc de a le repeta ni se ofera insa numai cand intelegem cauzele greselilor.
________________________________________
4. Descriere generala - cartea de tarot 6 de Cupe din cartile de tarot Cupe
Cartea de tarot 6 de Cupe ne duce in trecut.
Cartea de tarot 6 de Cupe arata, ca in noi se trezesc amintiri care ne dispun, fie spre un romantism visator, fie spre o atitudine nostalgica. Aceasta viziune melancolica si sentimentala asupra lucrurilor poate potenta in chip fericit capacitatea de percepere a realitatii, dar totodata, sa o si distorsioneze sau sa o intunece.
Intrucat Cartea de tarot 6 de Cupe este deseori un simbol pentru imagini din trecut, poate constitui si un indiciu privind copilaria sau experiente legate de aceasta perioada, in functie de substratul intrebarii formulate.
________________________________________
5. Profesie - cartea de tarot 6 de Cupe din cartile de tarot Cupe
In viata profesionala Cartea de tarot 6 de Cupe inseamna ca, in abordarea problemelor profesionale curente, manifestam o dispozitie mai degraba visatoare si romantica, decat obiectiva si cu scop bine precizat. In profesii creative, acest lucru poate constitui un avantaj. Insa acolo, unde se pretinde o abordare limpede si obiectiva, aceasta etapa este mai degraba iritanta, atat pentru noi, cat si pentru altii.
In perioade de incertitudine sau reorientare in sfera profesionala, Cartea de tarot 6 de Cupe arata ca ne amintim de dorintele si visele copilariei, de ce ne inchipuiam ca vom face intr-o buna zi, cand vom fi mari. In functie de modul in care aceste vise s-au implinit sau nu, amintirea poate deveni o apasare sau dimpotriva, sa ne dea un nou avant si energie proaspata.
In contextul unor dificultati intampinate in viata profesionala cotidiana, Cartea de tarot 6 de Cupe poate insemna ca ne amintim cu placere de raporturi anterioare de munca, in care ne-a mers mai bine.
________________________________________
6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot 6 de Cupe din cartile de tarot Cupe
In pianul constiintei noastre Cartea de tarot 6 de Cupe inseamna ca privim inapoi - in special spre vremea copilariei - sau ca ne lasam prada gandurilor visatoare, melancoliei. Forta acestor imagini poate constitui un izvor de inspiratie, pentru transpunerea sentimentelor in versuri, in culoare sau alte forme artistice.
Cartea de tarot 6 de Cupe poate insa determina si fuga de viata si lume, sau conduce la un comportament copilaresc.
________________________________________
7. In domeniul relatiilor personale
In sfera relatiilor noastre personale Cartea de tarot 6 de Cupe poate semnifica un adapost plin de caldura si perioada unei iubiri feerice. Deseori, ea indica insa mai degraba amintirea, decat trairea efectiva, a unor astfel de perioade. Tocmai in acest domeniu pot iesi la iveala, atat aspectul melancolic, cateodata siropos-sentimental al cartii, cat si puternica ei latura poetica, romantica.
4. Descriere generala - cartea de tarot 7 de Cupe din cartile de tarot Cupe
Cartea de tarot 7 de Cupe este cartea amagirii si iluziilor, al fenomenului cunoscut sub denumirea de Fata Morgana.
Cartea de tarot 7 de Cupe arata ca ne-am facut sperante si inchipuri desarte, ca ne inselam si ne lasam inselati. De regula, ii revine rolul de mesager al unei deziluzii si trebuie interpretata ca un avertisment foarte serios in fata unor himere.
Cartea de tarot 7 de Cupe are insa si un aspect imbucurator: ea promite un ajutor nesperat, in cazul ca vom fi gata sa ne scuturam de sub coplesirea sperantelor si nalucirilor pentru a ne concentra asupra unui proiect unic, realist.
________________________________________
5. Profesie - cartea de tarot 7 de Cupe din cartile de tarot Cupe
In sfera vietii profesionale Cartea de tarot 7 de Cupe arata ca suntem pe cale sa construim castele de nisip, cazand intr-o periculoasa faza de autoamagire Si disponibilitate lipsita de discernamant, in cazul ca nu vom face efortul de a percepe lucrurile asa cum sunt. Este expresia unor faceri aparente, a unor scopuri inselatoare iar, in unele cazuri, constituie un avertisment fata de afaceri necurate sau atitudini necinstite. Mai poate semnifica si o atitudine visatoare sau de munca facuta de mantuiala, constituind o invitatie pentru mai multa luciditate si sistematizare la locul de munca.
________________________________________
6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot 7 de Cupe din cartile de tarot Cupe
In planul constiintei noastre Cartea de tarot 7 de Cupe constituie un indiciu cu privire la perioade de visare, cand totul ne apare in roz. In cazul ca suntem constienti de aceasta aparenta amagitoare, perioada respectiva aduce cu sine doar o betie a trairilor, fara sa fie urmata de o trezire dureroasa. Daca ne lasam amagiti de aparenta, daca o luam drept realitate, nu vom putea evita brutalitatea trezirii.
Cartea de tarot 7 de Cupe simbolizeaza fuga de lume si de viata, saltul dezechilibrat in irational si, ca rezultat al acestui gest, dizolvarea structurilor familiale si realizarea absurda a realitatii in himere.
________________________________________
7. In domeniul relatiilor personale
In sfera relafiilor noastre personale Cartea de tarot 7 de Cupe poate indica betia dragostei, insa avertizeaza totodata asupra brutalitatii trezirii la realitate.
Cartea de tarot 7 de Cupe nu vrea sa insemne ca relatia pe care o caracterizeaza s-ar baza neaparat pe care o caracterizeaza s-ar baza neaparat pe ceva nesigur, ci, ca ridicam pretentii mult disproportionate si ca, in forma lor actuala, asteptarile ne vor fi cu siguranta inselate.
Cartea de tarot 7 de Cupe contine invitatia de a nu ne amagi, de a ne pastra atentia mereu treaza, si de a analiza relatia prin prisma unui discernamant sanatos.
________________________________________
4. Descriere generala - cartea de tarot 8 de Cupe din cartile de tarot Cupe
Cartea de tarot 8 de Cupe este una din cele trei carti din Tarot care simbolizeaza pornirea la drum si este expresia despartirii cu inima grea.
Cartea de tarot 8 de Cupe arata ca ne desprindem dintr-un mediu familiar, despartindu-ne de oamenii si lucrurile la care am tinut cel mai mult, pentru a porni pe calea care se indreapta spre un viitor incert.
Cartea de tarot 8 de Cupe nu inseamna ca suntem alungati, ci ca plecam de buna voie. Este posibil sa nu ne ramana alta alternativa. Gravitatea deosebita a acestei carti se manifesta prin aspectul ei de doua ori apasator: trebuie sa renuntam la ceva, la care tinem foarte mult si nici nu stim incotro ne indreptam.
________________________________________
5. Profesie - cartea de tarot 8 de Cupe din cartile de tarot Cupe
In sfera vietii profesionale Cartea de tarot 8 de Cupe indica in primul rand despartirea de locul de munca. Poate fi vorba de despartirea de viata profesionala, fie din motive de varsta sau urmare a deciziei de a va dedica in intregime familiei, fie de reduceri de posturi sau alte cauze asemanatoare. Despartirea de familiar se imbina aici cu sentimentul de incertitudine asupra a ce ya aduce ziua de maine.
Cartea de tarot 8 de Cupe poate simboliza insa si modificari de mai mica anvergura, de exemplu pierderea anumitor responsabilitati.
________________________________________
6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot 8 de Cupe din cartile de tarot Cupe
In planul constiintei Cartea de tarot 8 de Cupe reprezinta o etapa de profunde intelegeri, in care devenim constienti ca trebuie sa renuntam la anumite preferinte, atitudini de viata sau parfial, la unele opinii, ce ne erau familiare.
Cartea de tarot 8 de Cupe reprezinta inaintarea in varsta si exprima experienta noastra legata de Marea Desprindere, cum este denumita in filozofia Zen.
________________________________________
7. In domeniul relatiilor personale
In ceea ce priveste legaturile noastre personale, Cartea de tarot 8 de Cupe indica despartirea de un om sau de tovarasi, care au avut o deosebita importanta pentru noi. Ea reprezinta bifurcatia, de la care drumurile noastre se separa si ne invita sa ne luam ramas bun, cu recunostinta, iar - acolo unde se divedeste necesar - sa retezam fara ezitare cordonul ombilical, pentru a putea porni intr-o directie proprie.
Cartea de tarot 8 de Cupe poate semnifica despSrtirea de inchipuirile si visele referitoare la dragostea ideala, intelegerea faprului ca printul din poveste sau femeia viselor nu pot exista in forma in care i-am intruchipat in visele noastre si ca trebuie sa acceptam realitatea, in care insa, aparent nu ni se dezvaluie cum putem descoperi aceste creaturi ale inchipuirii.
________________________________________
4. Descriere generala - cartea de tarot 9 de Cupe din cartile de tarot Cupe
Cartea de tarot 9 de Cupe reprezinta o perioada pe care o savuram din plin, de care ne bucuram din toata inima. In anumite forme exagerate, aceasta placere de a trai poate sa degenereze, eventual, in voluptate desantata sau lacomie de viata, insa de regula, Cartea de tarot 9 de Cupe se manifests in forma ei placuta, lipsita de griji: ca expresie a bucuriei de a trai, a vietii lipsite de griji.
________________________________________
5. Profesie - cartea de tarot 9 de Cupe din cartile de tarot Cupe
Pe plan profesional, prin Cartea de tarot 9 de Cupe se indica o etapa, in care munca ne face placere si totul ne merge din plin. In prim plan se afla aspectul sociabilitatii si al spiritului colegial de echipa.
Usurinta si voia buna fac sa fie date uitarii dezacordurile trecutului. E drept insa ca, daca se intrece masura, Cartea de tarot 9 de Cupe poate semnala si efecte secundare neplacute, cum sunt infratirea grosolana si agasanta sau trandavia lipsita de sensibilitate, care impieteaza asupra rezultatului muncii.
________________________________________
6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot 9 de Cupe din cartile de tarot Cupe
In planul constiintei Cartea de tarot 9 de Cupe desemneaza o perioada orientata spre savurarea vietii. Hedonistul, al carui principiu de viata consta in dobandirea maximului de placeri pe care le poate oferi viata, sau epicurianul, acel om dedat placerii simturilor, constituie forme extreme ale acestei conceptii de viata.
Cartea de tarot 9 de Cupe exprima umorul si o perioada de trai linistit, lipsit de orice impovarare, in care ne indreptam privirea asupra aspectelor frumoase ale lumii, ne bucuram de viata si ne facem veacul fara nici un fel de griji.
________________________________________
7. In domeniul relatiilor personale
In planul relatiilor personale Cartea de tarot 9 de Cupe indica o perioada de savurare plina de fericire. Acele fantezii, care de regula sunt doar inchipuiri ale visurilor, devin realitate cotidiana.
Cartea de tarot 9 de Cupe constituie un avertisment decent fata de exagerari, care transforma traiul tihnit si lipsit de griji in mania unei goane patologice dupa placeri sau abrutizarea datorata excesului de voluptate.

. Descriere generala - cartea de tarot 10 de cupe din cartile de tarot cupe
Cartea de tarot 10 de cupe constituie expresia cea mai inalta a intelegerii armonioase si a profundei si binefacatoarei iubiri.
Cartea de tarot 10 de cupe arata ca ne simtim in siguranta, ocrotiti, ca sentimentele noastre sunt autentice.
Cartea de tarot 10 de cupe este simbolul unei stari fundamentale amicale, a contactelor de buna vecinatate, a dragostei si bucuriei in relatia cu aproapele, a expresiei unei profunde fericiri si recunostinte in relatia dintre parteneri sau in familie.
________________________________________
5. Profesie - cartea de tarot 10 de cupe din cartile de tarot cupe
In sfera profesionalului Cartea de tarot 10 de cupe indica existenta unor raporturi de buna colegialitate, a unei echipe armonioase.
Cartea de tarot 10 de cupe indica o relatie amicala sau prietenoasa in raporturile cu superiorii ierarhici, colaboratorii, instructorii si colegii.
Cartea de tarot 10 de cupe reliefeaza noi si interesante relatii de afaceri, precum si alte contacte imbucuratoare, care se dovedesc de mare importanta in activitatea de afaceri.
________________________________________
6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot 10 de cupe din cartile de tarot cupe
Cartea de tarot 10 de cupe arata ca, datorita dispozitiei noastre pasnice si binevoitoare, suntem in situatia de a recepta acele semnale binefacatoare, care alunga gandurile sumbre, distinctive sau chinuitoare. Locul acestora este ocupat de linistea interioara si impacare. Pe un plan mai profund, Cartea de tarot 10 de cupe poate constitui expresia unei atotcuprinzatoare iubiri fata de oameni.
________________________________________
7. In domeniul relatiilor personale
In sfera relatiilor noastre personale Cartea de tarot 10 de cupe indica sentimentul de ocrotire, de a fi „inclus" in inima celuilalt.
Cartea de tarot 10 de cupe anunta o etapa in care dificultatile trecutului palesc, crizele se estompeaza, inhibitiile sunt depasite iar in locul lor se manifesta sentimente de bucurie, recunostinta si o adanca multumire sufleteasca.
Cartea de tarot 10 de cupe este frecvent un mesager al unor prietenii noi, de lunga durata, si nu arareori, un indiciu cu privire la intentii de casatorie.

. Descriere generala - cartea de tarot Valetul de cupe din cartile de tarot cupe
Cartea de tarot Valetul de cupe simbolizeaza o ocazie, o sansa. Nu este vorba nici de vreun gest de iubire sau impacare. In toate situatiile, acest impuls porneste de la ceilalti, este adresat sentimentelor noastre si este receptionat de catre noi cu un sentiment de recunostinta si multumire.
Cartea de tarot Valetul de cupe indica oferta de impacare in urma certurilor si disputelor, compasiunea care ne este aratata in perioade de suferinta si, nu in ultimul rand, o atingere plina de iubire, acea situatie cand ne indragostim. Aceasta pornire este pura si cinstita si nu trebuie privita cu atitudine sceptica decat in situatia in care marea majoritate a celorlalte carti invita la reflectie.
________________________________________
5. Profesie - cartea de tarot Valetul de cupe din cartile de tarot cupe
Cartea de tarot Valetul de cupe arata ca ne asteapta o experienta binefacatoare, care ne va face placere si poate, ne va maguli chiar. Poate fi vorba de laude su recunoasterea meritelor, de un compliment binecuvenit sau de vestea imbucuratoare ca, pe plan profesional, vom cunoaste o binemeritata schimbare in bine.
Cartea de tarot Valetul de cupe constituie frecvent un indiciu privind eventuale invitatii la diverse reuniuni sau petreceri in cercul colegilor, sau expresie a unei mai mari intimitati, ca de exemplu atunci, cand un coleg mai varstnic ne invita sa-1 tutuim.
Cartea de tarot Valetul de cupe reprezinta sfatul bine intentionat si ajutorul acordat cu amabilitate pentru rezolvarea indatoririlor ce ne revin.
________________________________________
6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot Valetul de cupe din cartile de tarot cupe
In planul constiintei noastre Cartea de tarot Valetul de cupe inseamna ca receptam semnale si impulsuri bine intentionate, care ne sunt de un binefacator si real ajutor in realizarea intentiilor. Poate fi vorba de consolare si o vorba buna in perioadele de grea incercare, de manifestare de intelegere fata de nevoile si necazurile noastre sau de gesturi spontane, care ne misca pe plan interior si declanseaza in sufletul nostru o evolutie de cea mai mare importanta.
________________________________________
7. In domeniul relatiilor personale
In ceea ce priveste legaturile noastre personale Cartea de tarot Valetul de cupe simbolizeaza in primul rand gestul prietenesc, sensibil, impaciuitor al partenerului.
Cartea de tarot Valetul de cupe reprezinta suflarea placuta, plina de caldura, dupa perioade de cearta si de racire a sentimentelor, sau un gest spontan de afectiune. Pe planul evenimentelor aceasta carte poate simboliza si o cerere in casatorie.
4. Descriere generala - cartea de tarot Cavalerul de cupe din cartile de tarot cupe
Cartea de tarot Cavalerul de cupe exprima o atmosfera afectuoasa si pasnica, buna dispozitie si intelepciunea surasului.
Cartea de tarot Cavalerul de cupe reprezinta orele de contemplate si liniste interioara, unitatea armonioasa de opinii, visele romantice. Acolo, unde anterior domneau certurile si conflictele, Cartea de tarot Cavalerul de cupe arata impacarea si intelegerea.
Cartea de tarot Cavalerul de cupe reprezinta orele de ragaz, perioadele in care mergem pe urmele fanteziei, bucurandu-ne fara retineri de frumusetile vietii.
________________________________________
5. Profesie - cartea de tarot Cavalerul de cupe din cartile de tarot cupe
Cartea de tarot Cavalerul de cupe inseamna ca avem parte de un climat de munca sanatos, de o atmosfera linistita si degajata, in care ne rezolvam indatoririle aproape in joca si cu multa voiosie. In cazul unei reorientari profesionale, Cartea de tarot Cavalerul de cupe arata ca asezam in prim plan interesele si aptitudinile artistice. Daca insa, pana la urma, ne vom hotari intr-adevar spre o astfel de directie, nu se poate preciza decat tinand cont si de talmacirile celorlalte carti.
Cartea de tarot Cavalerul de cupe defineste mai degraba modul si felul in care procedam, decat continutul concret al activitatii noastre.
________________________________________
6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot Cavalerul de cupe din cartile de tarot cupe
Cartea de tarot Cavalerul de cupe arata ca dam curs sentimentelor noastre si ca avem o conceptie visatoare asupra lumii.
Cartea de tarot Cavalerul de cupe arata ca in urma unor experiente fericite, inclinam spre o atitudine mai degraba exuberanta si ca vedem totul in roz.
Cartea de tarot Cavalerul de cupe poate simboliza receptivitatea fata de lume si imagini a constiintei noastre, faptul ca ne preocupa intens basmele, miturile si misterioasa lume onirica. In toate situatiile, nu se merge mai departe de un joc placut, agreabil, ramanandu-se la nivelul superficialului.
________________________________________
7. In domeniul relatiilor personale
In domeniul relatiilor noastre personate Cartea de tarot Cavalerul de cupe isi dobandeste adevarata insemnatate.
Cartea de tarot Cavalerul de cupe personifica perioada vesela, de iubire si mare tandrete a primaverii neimpovarate de griji din cadrul unei relatii, care evolueaza sub semnul ocrotirii.
Cartea de tarot Cavalerul de cupe este, totodata, si cartea impacarii si exprima o intelegere profunda si reciproca, care aproape ca se poate dispensa de cuvinte.

Cartea de tarot Regina de cupe personifica latura feminina a elementului apa si reprezinta sensibilitatea, gingasia, capacitatea de transpunere, insusirile de mediu .
Cartea de tarot Regina de cupe este expresia fortelor ajutatoare si tamaduitoare. In aceasta calitate, Cartea de tarot Regina de cupe este stapana fortelor subconstiente ale sufletului nostru, totodata zana cea buna si vrajitoarea inteleapta din noi, Cartea de tarot Regina de cupe este descrisa ca Cea intunecata, Cea Misterioasa, intrucat izvoarele intelepciunii ei sunt ascunse si se derobeaza ratiunii analitice si stiintifice.
________________________________________
5. Profesie - cartea de tarot Regina de cupe din cartile de tarot cupe
Pe plan profesional Cartea de tarot Regina de cupe inseamna ca ne aflam intr-o etapa de asteptare calma, cand, pentru a obtine claritate cu privire la dorintele si proiectele noastre profesionale ulterioare, suntem inclinati mai degraba spre introspectiune, sau, ca am facut o profesie in sine din insusirile de mediu pe care le posedam. Aceasta talmacire se poate referi la orice aspect, care poarta denumirea de media, cum sunt: cinematografia, televiziunea, radiodifuziunea, cartile, ziaristica sau domeniile esotericii si stiintelor oculte si, nu in ultimul rand, lumea artelor.
________________________________________
6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot Regina de cupe din cartile de tarot cupe
In planul constiintei noastre,Cartea de tarot Regina de cupe arata ca suntem receptivi fata de imaginile provenite din subconstient, ca dam curs dorintelor si presimtirilor care ne stapanesc, dar totodata si cosmarurilor si temerilor care ne incearca.
Cartea de tarot Regina de cupe poate constitui un izvor de permanenta inspiratie, care poate reprezenta o binecuvantare, mai ales in domeniul creatiei artistice.
Cartea de tarot Regina de cupe poate constitui un indiciu cu privire la faptul ca ne aflam pe calea intregirii laturii noastre intunecate
________________________________________
7. In domeniul relatiilor personale
Cartea de tarot Regina de cupe reprezinta perioada misterioasa a apropierii pline de sensibilitate si iubire, a daruirii pline de tandrete si a impletirii sufletesti. Mai poate constitui un indiciu cu privire la profunzimea dorurilor care ne apasa si expresia dimensiunii nevoii noastre de a gasi perechea.
4. Descriere generala - cartea de tarot Regele de cupe din cartile de tarot cupe
Cartea de tarot Regele de cupe personifica latura masculina a elementului apa, stradania noastra de a dobandi cunoasterea transcendenta, eliberarea si unificarea mistica cu fundamentul arhaic, acel Numinosa, sau indiferent cum s-ar incerca definirea prin cuvinte a ceea ce este denumit. El poseda constiinja faptului, ca acest domeniu va ramane pentru vecie inchis accesului intelectului si poate fi aflat numai de acela, care se deschise introspectiunii intuitive si este gata sa se lase gasit si atins.
Cartea de tarot Regele de cupe reprezinta vointa de a lasa camp liber sentimentelor si insusirilor noastre mediale, prin aceea ca transpunem vibratiile receptionate in forma muzicii, poeziei sau altor arte, nu in ultimul rand si in arta tamaduirii.
________________________________________
5. Profesie - cartea de tarot Regele de cupe din cartile de tarot cupe
Cartea de tarot Regele de cupe arata ca strabatem o perioada in care dorim sa ne exprimam fortele sufletesti. Incercam cu mai multa putere sentimentele legate de cotidianul vietii profesionale, trecand peste bariere si lasandu-ne ghidati in actiunile noastre de idei si dorinte spontane - eventual, chiar si numai indeplinind cu mai multa voluptate indatoririle ce ne revin.
Cartea de tarot Regele de cupe poate insemna, la fel de bine, ca ne aflam in pragul alegerii profesiei sau unui nou inceput, in care putem face mai bine dovada insusirilor noastre mediale. Este vorba in principal de profesii care necesita simt artistic.
________________________________________
6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot Regele de cupe din cartile de tarot cupe
Cartea de tarot Regele de cupe inseamna ca ne indreptam atentia, cu scop bine precizat, spre aspectele vietii interioare, pentru a cunoaste si dezvolta fortele subconstientului.
Cartea de tarot Regele de cupe indica constientizarea si raufmarea insusirilor noastre de mediu, reprezentand si un schimb intensiv de opinii cu sferele spirituale, poate chiar oculte.
Cartea de tarot Regele de cupe poate constitui un indiciu asupra faptului, ca devenim receptivi la imaginile lumii interioare, sufletesti, dedicandu-ne propriilor noastre vise sau miturilor si fantasmelor subconstientului colectiv.
________________________________________
7. In domeniul relatiilor personale
In domeniul relatiilor noastre personate Cartea de tarot Regele de cupe semnifica o perioada de sentimentalism accentuat, in care reusim sa ne transpunem mai mult decat de obicei in dorintele, nazuintele dar si temerile partenerului, fiindu-i un prieten intelegator si gata de ajutor.
Cartea de tarot Regele de cupe face deseori trimitere la o perioada romantica, in care ne exteriorizam propriile sentimente, manifestandu-ne totodata receptivi pentru experience profunde, in unele cazuri chiar pentru un sentimentalism visator.
________________________________________

MONEDELE descriu latura materiala a vietii, fiind echivalentul elementului pamant din astrologie si a elementului caro din cartomantie. Temporal simbolizeaza iarna, finalurile, amurgul, batranetea, punctul cardional caracteristic: nordul.

AS DE MONEDE – Arcana activa, pozitiva. Sansa, castig, cresterea veniturilor, acumulari, schimbari, planificare, siguranta, multumire, perspective, evolutie pozitiva, interes material, scopuri atinse, planuri noi.
II DE MONEDE – Arcana pozitiva, pasiva. Iresponsabilitate, instabilitate, superficialitate, ezitare, capricii, schimbari, neseriozitate, maleabilitate, greseli, nepasare, lene, veselie, lipsa de griji, distractii, prietenie.
III DE MONEDE – Arcana activa, pozitiva. Avansare, castig, succes, piedici depasite, laude, evidentiere, merite recunoscute, noi orizonturi, reorientare, sfarsit si nou inceput, directii noi.
IV DE MONEDE – Arcana pasiva negativa. Idei fixe, incapatanare, cramponare, lacomie, blocaje, teama de nou, dorinta de acumulare, egoism, posesivitate, gelozie, invidie, crispare, rigiditate, complexe, inhibitii, refuz.
V DE MONEDE – Arcana pasiva, negativa. Griji, amenintari, temeri, lipsuri materiale, necazuri, stramtorare, criza, greutati, privatiuni, limitari, constrangeri, esec, pierderi.
VI DE MONEDE – Arcana pozitiva, activa. Sustinere, imprumut, toleranta, intelegere, sprijin reciproc, prietenie, generozitate, incurajare, stimulare, recompense, optimism, incredere.
VII DE MONEDE – Arcana activa pozitiva. Rabdare, munca, evolutie lenta, obstacole, dezvoltare, actiuni in plina desfasurare, calm, necesitatea de a nu forta cu nimic lucrurile, de a astepta rezolvari in timp.
VIII DE MONEDE – Arcana activa, pozitiva. Piedici, munca, efort, proces in desfasurare, perspective, perseverenta, ambitie, scop precis, sarcini noi, scolarizare, studiu, acumulare de cunostinte si experienta.
IX DE MONEDE – Arcana activa pozitiva. Succes, castig material, venituri sporite, rezultate favorabile, profit, avantaje, satisfactii, atingerea scopurilor, progres, evolutie pozitiva, afaceri bune, bucurii.
X DE MONEDE – Arcana pasiva. Rutina, stabilitate, plictiseala, perioada lipsita de stralucire, fara noutati, continuitate, evenimente diverse dar minore, aglomerare, succes oarecare.
VALET DE MONEDE – Arcana pasiva pozitiva. Sansa profitabila, impuls, incurajare, incredere, ameliorari, schimbari bune, oferta, realizare trecatoare, ocazii si oportunitati care merita fructificate.
CAVALER DE MONEDE – Arcana pasiva pozitiva. Rezultate durabile, stabilitate, incredere, perspective bune, cresterea veniturilor, afaceri profitabile, reusita, perseverenta, ambitie, fidelitate, incurajare, stimulente.
REGINA DE MONEDE – Arcana pasiva pozitiva. Consecventa, siguranta, incredere, talente, rabdare, harnicie, implicare, responsabilitati asumate, sensibilitate, fidelitate, angajament, rezultate promitatoare.
REGE DE MONEDE – Arcana pasiva pozitiva. Siguranta, incredere, evolutie lenta, rezultate, concentrare, stare materiala buna, rabdare, seriozitate, actiuni durabile, spirit practic, capacitatea de a infaptui scopurile propuse.


ARCANE MARI
SIMBOLISTICa

XVII
Steaua
Speranta, generozitate, sanatate, indeplinirea dorintelor, noroc, romantism.
Corespondenta astrologica
Jupiter in a XI-a casa, in sensul increderii si clarviziunii.
Descriere generala
Cartea de tarot Steaua este cartea sperantei, intelepciunii si perceperii conexiunilor superioare. Ea arata ca planuim sau incepem anumite lucruri care vor ajunge departe, in viitor, si in a caror evolutie pozitiva ne cladim sperante intemeiate. In context, adesea nici nu suntem constienti, in aceasta faza incipienta, de efectul cu bataie lunga a actiunilor initiate. Abia privind inapoi vom realiza ce macazuri importante au fost asezate in perioadele caracterizate de Stea. Este nevoie de un anumit interval de timp, pentru a putea recunoaste efectele fertile ale actiunilor noastre. Steaua este considerata una din cele trei carti protectoare, care prevesteste o reusita imbucuratoare.
In domeniul profesional
Pe plan profesional, Steaua simbolizeaza faptul ca ne aflam la inceputul unei activitati de mari perspective. Poate fi vorba de inceputul unei cariere promitatoare sau de alte intreprinderi de viitor. Proiectele, tratativele care au loc sub semnul acestei carti se dovedesc ca fiind promitatoare de succes.
In planul constiintei
Pe planul constiintei, Steaua arata ca ne planuim vitorul. Este vorba despre intelegerea profunda a unor interconexiuni superioare, care ne permit sa depasim ingustimea orizontului nostru nemijlocit. Este ca si cum am privi lucrurile din perspectiva de pasare, peste obstacolele care se ingramadesc in jurul nostru, permitandu-ni-se astfel deschiderea unor vaste orizonturi asupra unui viitor favorabil.
In planul relatiilor personale
In ceea ce priveste relatiile personale, Steaua semnaleaza intalniri cu semnificatie profunda si legaturi promitatoare de noroc, si de viitor. Relatiile de parteneriat simbolizate de Cartea de tarot Steaua se gasesc sub semnul unei stele norocoase.
XI
Puterea
Putere, stapanire de sine, rabdare, ambitie, curaj, perseverenta, pasiune.
Corespondenta astrologica
Leul, in sensul incuviintarii date vietii, vitalitatii, mandriei.
Descriere generala
Puterea are o anumita inrudire cu cartea Magicianul (I). Intr-un mod asemanator, si aici, puterea neobisnuita se bazeaza pe secretul profundei armonii interioare. Daca in cazul Magicianului, marea putere de influenta isi are obarsia in concordanta armonioasa dintre fortele constiente si subconstiente, vitalitatea, curajul si pasiunea simbolizate de aceasta carte sunt expresia concilierii dintre omul civilizat si natura sa animalica. Cartea de tarot Puterea arata ca scopul urmarit nu poate consta in a ne ascunde pornirile instinctuale in spatele unei spoieli de virtute, ci dimpotriva, de a intampina deschis fortele arhaice, adeseori inspaimantatoare, care salasluiesc in noi, pentru a le imblanzi treptat prin acceptare plina de iubire si duhul blandetii. In acest mod ne vor sta la dispozitie nu numai aceste forte arhaice ci si toate rezervele de putere pe care, pana acum, le-am intrebuintat pentru reprimarea acestor instincte.
In domeniul profesional
Pe plan profesional Puterea simbolizeaza ca ne daruim rezolvarii sarcinilor cu toata energia si adevarata pasiune. Cartea de tarot Puterea exprima curajul si spiritul intreprinzator pe care le putem mobiliza, in timpul indeplinirii sarcinilor cand suntem in forma din punct de vedere fizic si cand simtim bucuria de a fi strabatuti de fluidul fortelor noastre. Indica perioada unei extraordinare forte creatoare, a unei mari motivatii si, in aceiasi masura, bucuria succesului.
In planul constiintei
Pe planul constiintei noastre Cartea de tarot Puterea este un indiciu cu privire la o schimbare importanta, care se explica prin simbolistica pe care o are in sfera alchimiei, in care Leul Rosu este considerat mijlocul de a transforma in aur substantele inferioare. Transpus asupra omului, aceasta inseamna ca sarcina noastra consta in a nu condamna sau nega fortele care salasluiesc in noi, stigmatizate ca instincte primare, ci de a innobila, in triplul sens al cuvantului, adversitatea dintre constiinta noastra civilizata si natura noastra animalica.
In planul relatiilor personale
In planul relatiilor noastre personale, este exprimat in primul rand aspectul pasional al cartii de tarot Puterea. Prin aceasta Puterea simbolizeaza relatii caracterizate de o mare vitalitate, de un temperament vulcanic si, cateodata, si de iesiri dramatice. Legaturi de aceasta natura constituie de regula un tezaur de forta care reprezinta un nesecat izvor de energie pentru viata noastra cotidiana si numai in cazuri izolate, dramatismul distructiv al relatiei dintre Carmen si infocatul ei admirator, Don Jose.
XIV
Cumpatarea
Armonie, sanatate, liniste, pace, impacare, calm.
Corespondenta astrologica
Venus, in sensul armoniei si ponderarii.
Descriere generala
Semnificatia cartii de tarot Cumpatarea devine mai usor de inteles, daca o numim masura justa. Cumpatarea personifica antiteza sanatoasa fata de cartea care ii urmeaza in jocul de Tarot, Diavolul (XV), care simbolizeaza lipsa de masura. Armonia, echilibrul, calmul si pacea sufleteasca constituie, dimpotriva, trasaturile caracteristice Cumpatarii. Ea simbolizeaza experienta benefica de a fi sanatos si echilibrat sufleteste, de a ne respecta si aprecia pe noi insine si de a fi totodata, ca rezultat al acestei atitudini, in armonie cu mediul care ne inconjoara. In cazul unui substrat corespunzator al intrebarii puse, Cumpatarea simbolizeaza vindecarea si insanatosirea.
In domeniul profesional
In planul cotidianului profesional Cumpatarea inseamna ca rezolvam echilibrat si calm sarcinile primite. Cartea simbolizeaza atat o atmosfera de lucru amicala, armonioasa, cat si un ritm de munca, care ne permite sa ramanem degajati si calmi, fara suprasolicitari sau subsolicitari. Sarcinile care in alte perioade se rezolvau sub tensiune, pot fi duse acum la bun sfarsit cu calm si degajare. Aceasta stare nu are nimic de-a face cu lenea, lipsa de interes, slabiciunea sau, si mai rau, cu neglijenta. Cumpatarea reprezinta o liniste plina de vigoare, care permite sa se actioneze cu siguranta si eficienta pentru atingerea scopului propus.
In planul constiintei
In planul constiintei masura justa simbolizeaza armonia dintre corp, suflet si spirit. Aceasta inseamna ca suntem impacati cu noi insine, ca suntem in armonie cu Marele Intreg, ca suntem intr-o stare de detasare calma, ca ne apreciem si ca am lasat in urma excesul de zel, chinuitoarele indoieli de sine. Pornind din aceasta experienta profunda vom putea, fara nici un efort, fara ambitii si vanitati sa aducem pacea, sa indreptam pasii altora spre fericire si sa constituim noi insine un exemplu demn de urmat.
In planul relatiilor personale
In planul relatiilor personale, Cumpatarea simbolizeaza faza pasnica a intelegerii armonioase, intalnirii amicale si deschise, precum si a atractiei dragastoase. Aceasta experienta poate fi traita numai in liniste. Nu activitatea, ci intimitatea sufleteasca, nu stralucirea exterioara, ci modestia plina de farmec, vor fi trasaturile acestei experiente. Cumpatarea poate anunta si legaturi noi, care ne vor aduce fericire.
XV
Diavolul
Bani, sex, pasiune, autocontrol, legaturi, magnetism.
Corespondenta astrologica
Pluton, sub forma expresiei puterii intunecate.
Descriere generala
Dintre toate cartile de Tarot, Diavolul poate fi deslusit cel mai greu, intrucat pentru fiecare are o infatisare anume. Partea comuna a trairii caracterizate de el rezida in experienta dependentei, lipsei de vointa, esuarii atitudinilor si modurilor de actiune bune, care contravin convingerilor noastre. Diavolul corespunde laturii intunecate a multor carti de Tarot: fata de Magician (I), el reprezinta Magia Neagra. El constituie o parte din latura intunecata a Marii Preotese (II), fatarnicia si principiul aservit materialismului ca opus Marelui Preot (V), latura degenerata in lupta pentru putere sau lascivitatii lipsite de suflet a Indragostitilor (VI), latura coruptibila si ingamfata a Dreptatii (XI). El personifica poftele nelimitate ale Puterii (VIII), lipsa de cumpatare ca antiteza a Cumpatarii (XIV), el este stapan peste multe parti din suprafata Lunii (XVII). Diavolul ne apare de cele mai multe ori intr-o forma imbietoare. Ea ne arata ca ne jucam cu focul. Intr-un plan mai profund Diavolul simbolizeaza ca in contextul intrebarii puse intram in contact cu latura noastra intunecoasa.
In domeniul profesional: Bani
In viata profesionala, Diavolul inseamna ca forta noastra morala, convingerile si bunele noastre principii sunt supuse ispitei. In context poate fi vorba de afaceri posibile, care sa ne asigure un castig gras datorita faptului ca abuzam de credulitatea sau nestiinta partenerului de afaceri. Este insa posibil sa ni se dea si sarcini care sa contravina principiilor noastre, fiind posibil ca in cazul ca le refuzam, sa ne periclitam situatia materiala sau locul de munca. Fireste ca si in acest caz Diavolul se manifesta viclean, oferindu-ne suficient ajutor pentru linistea constiintei: afacerea murdara primeste un aspect imaculat, pare dintr-o data ca o adevarata binefacere iar restul de retineri morale este dat la o parte prin scuza ca daca nu fac eu aceasta afacere, cu siguranta o va face un altul.
In planul constiintei
In planul constiintei, Diavolul simbolizeaza ca ajungem sa ne cunoastem laturile intunecate. Acestea sunt experiente prin care devenim constienti de lipsa de libertate sau dependenta noastra. Doar rareori este vorba, in context, de obsesie, pofta de putere si dorinta de a ucide sau de dependenta sufleteasca, care in intunecimea lor, pot apare aproape ca fascinante. De regula este vorba mai degraba de laturile murdare ale existentei cotidiene, viciile ascunse de care ne rusinam, tocmai datorita caracterului lor profanator dar de care totusi nu ne putem debarasa: neseriozitatea notorie, minciuna cotidiana lipsita de sens, goana dupa placeri. Pe langa aceasta, cartea simbolizeaza sau poate exprima o conceptie de viata in care ne temem de raul din afara fara sa ne dam seama ca de fapt nu facem decat sa privim in oglinda sufletului nostra.
In planul relatiilor personale: sex
Pe planul relatiilor personale, Diavolul isi prezinta latura cea mai seducatoare. Aici regasim tentatiile sale atotpromitatoare, excitante, pasionale, senzuale. In orice caz, cartea trebuie inteleasa totodata si ca un avertisment, ca ne jucam cu focul. In afara de aceasta, Diavolul poate indica orice fel de de degenerare nefericita a unei relatii, cum sunt complicatiile sufletesti si dependenta, tirania, senzualitatea plina de cruzime si mentalitatea de santajist.
IV
Imparatul
Realizare, autoritate, incredere, disciplina, consolidare, protectie.
Corespondenta astrologica
Soarele in Capricorn, in sensul responsabilitatii, ordinii, sigurantei.
Descriere generala
Imparatul reprezinta elementul structurant, nevoia noastra de sensibilitate, siguranta si continuitate. Arata nazuinta noastra de a dobandi independenta fata de conditiile impuse de natura, in deplina lor manifestare nestapanita. Imparatul corespunde nazuintei noastre de civilizare datorita careia construim case, sisteme de incalzire sau climatizare spre a ne apara de caldura, frig si umiditate, masini sau avioane spre a parcurge mai comod si mai rapid departarile decat mergand pe jos si scoli spre a asigura nivelul de pregatire. Arata atat simtul nostru de ordine, luciditate, disciplina, responsabilitate si mod de actiune pragmatic precum si exagerarea acestora sub forma de rigiditate, lipsa de viociune, perfectionism, dorinta de stapanire si impunerea prin mana de fier.
In domeniul profesional
In domeniul profesional Imparatul simbolizeaza in primul rand interesul nostru sa facem ordine si sa transpunem in realitate nazuinte, planuri si intentii pe care le avem de multa vreme. Imparatul inseamna concepte clare, disciplina, staruinta, hotarare, precum si dorinta de preluare a raspunderii. Este vorba de efectuarea unei munci grele, pe parcursul careia nu ni se face nimic, sau aproape nimic, cadou si a carei reusite depinde astfel numai de vrednicia de care dam dovada.
In planul constiintei
Pe planul constiintei noastre Imparatul arata ca ne ascultam simtul realitatii si procedam in mod pragmatic, metodic. Un anumit concept care, pana acum a fost poate haotic, primeste in aceasta perioada structura si limpezime. Dorintele si planurile capata tot mai mult forma si pot fi realizate, dupa supunerea lor unei verificari critice. Imparatul poate poate simboliza controversa dintre diferitele laturi ale imagini paterne: in rolul de sustinator si garant al sigurantei.
In planul relatiilor personale
In ceea ce priveste relatiile noastre personale Imparatul indica o perioada in care legaturile noastre pot fi cimentate, o stabilitate a relatiei, conferindu-li-se un cadru pe care te poti bizui, cu caracter de durata. Latura lucida si critica a Imparatului poate lua insa acest context si un caracter deziluzionant. Peste aceasta, severitatea directionata spre obtinerea unui maximum de siguranta, pe care o reprezinta Imparatul, contine in sine pericolul unei rigiditati excesive sau de ingustare in sfera relatiilor.
II
Marea Preoteasa
Intuitie, intelepciune, mister, intelegere, abilitati psihice, emotii.
Corespondenta astrologica
Luna, ca expresie a constiintei noa
Recieve news about this website directly to your mailbox
FAZELE LUNII

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one